Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sångaren Irina: "Okomplicerat är bäst i matlagningen"

Teksti:
Minna Nevalainen
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 12.7.2016
|
Muokattu: 31.8.2020
För mig är maten både bränsle och en källa till njutning, säger artisten Irina.

"Jag äter inte vanligt rött kött. Korna på mina morföräldrars lantgård var mina vänner – man kan ju inte äta sina vänner. Min kost består av vegetabilier, fisk, kyckling och vilt. Svärfar står för älgköttet.

Jag handlar i affärer som har allt jag behöver. I mån av möjlighet väljer jag inhemska och ekologiska varor. Som familjens bagare bakar jag i allmänhet brödet själv.

Jag tycker om att ha matgäster. På menyn står bland annat vegetariska hamburgare, laxsoppa, grillade kycklingvingar, fyllda champinjoner och grönsaker.

Jag njuter av långa måltider. När barnen inte hänger i byxbuntarna kan jag äta i lugn och ro och samtidigt läsa en tidning. Under mina turnéer äter jag gärna på trevliga restauranger.

Jag tror på okonstlad mat och matlagning. Det enkla är i regel det bästa. Oavsett om jag är hemma eller på resa börjar jag dagen med gröt spetsad med bär och grynost."

Irina
sångaren