Sandwichburgare med skinka och persimon

26.10.2017
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Sandwichburgare med skinka och persimon

Sandwichburgaren är en lyckad kombination av två favoriter: varm smörgås och hamburgare. Smörgåsarna är kryddade med senap och fyllda med salt skinka och söt persimon.

Ingredienser

4 portioner
1 4 ljusa semlor
2 4 msk senap
3 2 persimoner
4 1 paket (200 g) basturökt skinka
5 0,5 tsk oregano
6 0,25 tsk (1/4 tsk) svartpeppar
7 2 dl riven emmentalerost
8 0,5 kruka basilika

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 33 g 131 g
Protein 23 g 93 g
Fett 17 g 68 g
Kostfibrer 4 g 17 g
Energi kJ 1 592 6369
Energi kcal 380 1522

Receptinformation

Pääruoka-aine Sianliha
Ruokalajit Aamu-, väli- ja iltapalat, Helpot & nopeat, Välipalat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Klyv semlorna och smörj dem med senap på alla sidor.

Skala persimonerna och skär dem i tunna skivor.

Fördela skinkskivorna på fyra semlehalvor. Lägg persimonskivorna på skinkan. Smaksätt med oregano och svartpeppar. Strö riven ost på fyllningen.

Lägg de fyllda semlorna och locken separat på en ugnsplåt. Stek 15–20 minuter på mittfalsen eller 10–15 minuter under grillmotståndet, tills osten har smält.

Strö hackad basilika på de grillade semlorna och lägg på locken.

 

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5