Saltsöta murbottenplättar

26.5.2017
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Saltsöta murbottenplättar

Den salta och söta fyllningen med nötter och frukt är ett utmärkt alternativ till sylt och vispgrädde.

Ingredienser

8 stycken
1 2 ägg
2 3 dl mineralvatten
3 2 dl mjölk/soja- eller havredryck
4 2 dl vetemjöl
5 1 dl kornmjöl
6 2 msk olja
7 0,5 tsk salt
8 margarin till stekningen
Fyllning
1 2 bananer
2 1 ask (400 g) jordgubbar
3 2 dl jordnötssmör
4 1 dl salta nötter

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 30 g 241 g
Protein 12 g 94 g
Fett 17 g 138 g
Kostfibrer 6 g 48 g
Energi kJ 1 364 10911
Energi kcal 326 2608

Obs! I beräkningen har inte medtagits: margarin till stekningen

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat
Ruokalajit Jälkiruoat, Helpot & nopeat, Välipalat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Vispa äggen och vätskorna i en bunke. Tillsätt mjölet, oljan och salt. Låt smeten svälla en timme.

Hetta upp en murbottenpanna, smält 1/2–1 msk margarin i pannan. Fördela ca 1 dl smet till en tunn plätt i pannan.

Stek plätten vackert brun på bägge sidor i en panna. Upprepa tills smeten är slut.

Skär bananerna och jordgubbarna i skivor. Bre nötkräm på plättarna. Lägg på banan- och jordgubbsskivor och salta nötter. Vik plättarna till fickor.

Text
Foto Mikko Hannula
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5