Salted caramel-paj

27.7.2017
16 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Salted caramel-paj

Pajen är av brownietyp med härligt kladdig tjinuskifyllning.

Ingredienser

25 bitar
Botten
1 175 g margarin
2 175 g mörk choklad
3 4 ägg
4 4,5 dl socker
5 2 tsk vaniljsocker
6 3 dl glutenfri mjölblandning
7 0,75 dl (3/4 dl) kakaopulver
8 1 msk bakpulver
9 1 dl mjölk
Fyllning
1 2 dl farinsocker
2 2 dl vispgrädde
3 25 g smör
4 0,5 tsk salt
Dessutom
1 0,5 tsk flingsalt

Näringsinnehåll

Bitar Recept
Kolhydrater 32 g 798 g
Protein 2 g 58 g
Fett 11 g 282 g
Kostfibrer 1 g 21 g
Energi kJ 999 24986
Energi kcal 239 5972

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Ruokalajit Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Värm ugnen till 175 grader. Baka bottnen. Smält fettet och chokladen på låg effekt i mikrovågsugn; rör om ett par gånger. Tillsätt resten av ingredienserna och rör degen jämn. Klappa ut degen på bakplåtspapper på en plåt. Grädda 30 minuter i ugn. Låt bakverket svalna.

Koka socker och grädde ca 20 minuter, rör hela tiden. Låt en droppe tjinuski falla i kallt vatten. Om droppen håller formen och inte flyter ut, är tjinuskin färdig. Låt den svalna ett par minuter, rör i smöret och saltet. Fördela tjinuskin över pajen. Låt pajen svalna i rumstemperatur innan du skär den. Förvara i kylskåp.

Text
Foto Anna Huovinen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5