Salta zucchinivåfflor

18.4.2017
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Salta zucchinivåfflor

Riv en zucchini i en våffelsmet och strimla en annan i en grynostfyllning smaksatt med citron.

Ingredienser

4 portioner
1 1 zucchini
2 1 ägg
3 3 dl mjölk
4 3 dl vetemjöl
5 2 tsk bakpulver
6 0,25 - 0,5 tsk salt
7 1 - 2 msk olja
Fyllning
1 1 zucchini
2 1 rödlök
3 0,5 citron, saften och skalet
4 1 burk (200 g) grynost
5 1 kruka basilika
6 1 tsk torkad oregano
7 0,5 tsk salt

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 44 g 178 g
Protein 18 g 73 g
Fett 12 g 47 g
Kostfibrer 4 g 14 g
Energi kJ 1 511 6043
Energi kcal 361 1444

Obs! I beräkningen har inte medtagits: salt

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat, Aamu-, väli- ja iltapalat, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Riv zucchinin grovt. Lägg det rivna i ett durkslag och rör i ¼ tsk salt. Låt zucchinin rinna av 30 minuter. Pressa ut den överflödiga vätskan med fingrarna.

Rör ägg, mjölk, mjöl, bakpulver och ½ tsk salt till en smet. Rör den rivna zucchinin i smeten.

Hetta upp ett våffeljärn och olja det lätt. Häll ca 2 dl smet på järnet och grädda våfflan 3–5 minuter. Smeten räcker till fyra våfflor.

Zucchini som används i fyllningen kan du t.ex. tälja i spånor med en skalarkniv. Strimla löken. Riv skalet av en citron och pressa ur saften. Rör samman grynost, zucchini, lök, citronskal, saft och örter i en bunke. Krydda. Fördela fyllningen på våfflorna och rulla ihop dem.

Text
Foto Piia Arnould
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5