Salta dadlar

27.10.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Salta dadlar

Dadlar insvepta i lufttorkad skinka smakar till glöggen. I stället för färskost kan du också fylla dadlarna med blåmögelost som rörts mjuk med lite grädde.

Ingredienser

20 stycken
1 20 färska dadlar
2 150 g färskost med peppar
3 150 g lufttorkad skinka
4 olja

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 3 g 67 g
Protein 2 g 42 g
Fett 3 g 53 g
Kostfibrer 1 g 12 g
Energi kJ 196 3914
Energi kcal 47 935

Obs! I beräkningen har inte medtagits: olja

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton
Pääruoka-aine Sianliha
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Helpot & nopeat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skär ett snitt i dadlarna, ta ut kärnan. Lägg färskosten i en spritspåse, spritsa lite ost i dadlarna. Halvera skinkskivorna på längden.
Svep dadlarna i skinkskivorna och fäst rullarna med en cocktailsticka. Häll en skvätt olja i en panna och stek dadlarna ett par minuter; vänd dem några gånger. Servera dem varma.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5