Salsa med passionsfrukt och grillad grisfilé

27.3.2017
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Salsa med passionsfrukt och grillad grisfilé

En saftig grillad innerfilé av gris får I den fruktiga salsan en färgstark kompis.

Ingredienser

4 portioner
1 2 grisfiléer (ca 800 g)
2 2 msk riven ingefära
3 1 dl rybsolja
4 5 msk sojasås
5 0,5 tsk salt
6 2 vitlöksklyftor
7 0,5 citron, saften
Salsa
1 2 mangofrukter
2 1 söt lök
3 1 paprika
4 1 röd chili
5 4 passionsfrukter

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 20 g 78 g
Protein 46 g 182 g
Fett 32 g 129 g
Kostfibrer 4 g 17 g
Energi kJ 2 314 9256
Energi kcal 553 2212

Obs! I beräkningen har inte medtagits: passionsfrukter

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Pääruoka-aine Sianliha
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skala och riv ingefäran.  Blanda ingefära, olja, sojasås och salt i en bunke. Pressa i vitlök och citronsaft. Vänd filéerna i marinaden och låt dem stå en halv timme i rumstemperatur.

Skala mangon och löken. Tärna mangon och paprikan. Hacka löken och chilin. Ta bort fröna från chilin, om du inte vill ha het salsa. Lägg alla ingredienser i en bunke. Halvera passionsfrukterna och lägg fröna i salsan. Rör om och ställ salsan i kylskåp.

Grilla filéerna och pensla dem med marinaden eller stek dem i 200 grader ca 25 minuter, tills stektermometern visar 70 grader. Svep in filéerna i folie och låt dem vila 10–15 minuter. Skär upp och servera med salsan.

Text
Foto Anna Huovinen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5