Salmorejo

27.5.2017
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Salmorejo

Den spanska soppan salmorejo, som serveras kall som förrätt eller lunch, är kusin till gazpachon.

Ingredienser

4 portioner
1 3 stora tomater
2 2 skivor rostbröd
3 2 vitlöksklyftor
4 1 burk (400 g) tomatkonserv
5 1 dl vatten
6 1 msk citronsaft
7 1 - 2 tsk vinäger
8 nypa socker
9 1 tsk salt
10 0,5 tsk grovmalen svartpeppar
11 3 msk olivolja
Garnering
1 mandelspån
2 persilja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 15 g 60 g
Protein 2 g 9 g
Fett 11 g 44 g
Kostfibrer 4 g 15 g
Energi kJ 719 2876
Energi kcal 172 687

Obs! I beräkningen har inte medtagits: mandelspån

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Espanjalainen
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Klyv tomaterna, avlägsna stammen och fröna. Stycka brödskivorna.

Skala vitlöken. Lägg tomaterna, vitlöken, brödet och tomatkonserven med spad i en mixer. Kör soppan slät.

Tillsätt vatten, citronsaft, vinäger, honung, salt och peppar. Kör ett ögonblick. Tillsätt slutligen oljan. Smaka av. Tillsätt vid behov mer kryddor. Kyl soppan ordentligt i kylskåp innan du serverar. Strö mandelspån rostade i torr panna och hackad persilja på de färdiga portionerna.

Text
Foto Piia Arnould
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5