Salmiakfondant

21.10.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Salmiakfondant

Ingredienser

6 portioner
1 2 ägg
2 1 äggula
3 1 dl socker
4 100 g salmiakchoklad
5 100 g smör eller margarin
6 0,5 dl vetemjöl
7 1 msk kakaopulver
Pensla med:
1 smör eller margarin
2 kakaopulver
Dessutom
1 vaniljglass eller vispgrädde

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 27 g 164 g
Protein 6 g 35 g
Fett 25 g 151 g
Kostfibrer 2 g 9 g
Energi kJ 1 493 8956
Energi kcal 357 2141

Obs! I beräkningen har inte medtagits: vaniljglass eller vispgrädde

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Muna
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Smörj portionsformar av keramik och pudra dem med kakaopulver. Vispa äggen, äggulan och sockret till skum. Stycka chokladen; lägg sex bitar åt sidan. Smält fettet i en kastrull, tillsätt blockchokladen i bitar. Ta kastrullen av plattan och rör blandningen jämn.

Blanda mjölet och kakaopulvret. Tillsätt chokladblandningen i äggskummet, sikta i mjölblandningen. Rör smeten jämn.

Fördela smeten i formar, fyll dem inte riktigt fulla. Tryck en chokladbit ett stycke in i varje form. Ställ formarna i kylskåp; kyl några timmar eller över natten. Lyft formarna från kylen direkt i ugnen. Grädda i ugn på mittfalsen, ca 12 minuter i 200°C. Låt fondanterna svalna några minuter, stjälp upp dem.

Tips: Servera med vaniljglass eller vispad grädde.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5