Salladstårta i tre skikt

15.3.2018
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Salladstårta i tre skikt

Den underbart fräscha salladstårtan är en grön kusin till smörgåstårtan.

Ingredienser

14 portioner
1 12 skivor skivor rågtoast
2 0,5 dl grönsaksbuljong
Getostfyllning
1 3 paket (à 140 g) mjuk getost
2 1 burk (200 g) färskost med örter
3 0,5 kruka basilika
Sparrisfyllning
1 5 - 6 gröna sparrisstänger
2 0,25 tsk (¼ tsk) salt
3 2 krukor olika sallater
4 0,5 kruka basilika
5 2 msk olivolja
6 3 tsk citronsaft
Tomatfyllning
1 200 g körsbärstomater
2 1 dl soltorkade tomater
3 1 burk (200 g) kryddad färskost med soltorkad tomat
4 0,5 dl pinjenötter
5 0,5 tsk grovmalen svartpeppar
6 0,25 tsk (¼ tsk) salt
Garnering
1 grönsaker
2 örter
3 sallat

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 14 g 198 g
Protein 9 g 121 g
Fett 19 g 264 g
Kostfibrer 2 g 34 g
Energi kJ 1 101 15419
Energi kcal 263 3685

Obs! I beräkningen har inte medtagits: grönsaker, örter, sallat

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Leivonnaiset, Brunssi

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  1. Skala sparrisarna, ta bort den träaktiga nedre delen. Koka ca 5 minuter, kyl i kallt vatten.
  2. Täck en rund bunke (2 l) med plastfilm. Skär tunt bort kanterna från brödskivorna. Fukta 8–9 skivor med buljong. Täck bunkens kanter och botten med bröd.
  3. Finfördela getosten med en gaffel och rör den i färskosten med örter. Ta av ostkrämen åt sidan, ställ i kylskåp. Hacka basilikan och rör den i resten av ostkrämen. Klicka ostkrämen på bottnen.
  4. Skär sparrisarna i tunna skivor, smaksätt med salt. Skölj, torka och hacka sallaterna och basilikan, tillsätt oljan och citronsaften. Tryck sparris och salladsblandning över fyllningen.
  5. Stycka tomaterna. Låt de soltorkade tomaterna rinna av, tärna dem. Blanda till tomat-fyllningen av dess ingredienser. Fördela fyllningen på salladsskiktet.
  6. Fukta resten av brödskivorna och placera dem på fyllningen. Täck med plastfilm och lägg t.ex. ett skärbräde av plast som tyngd. Låt rätten stå i kylskåp över natten.
  7. Stjälp upp tårtan på ett fat, ta bort filmen. Bre resten av ostkrämen över ytan. Garnera med sallat och grönsaker. Förse eventuellt tårtan med ett skaft av sparris.
Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5