Sallader och örter i samma påse

8.7.2015
1 betyg
Sallader och örter i samma påse

Sallatsblandningar är bra att ta till då man vill ge salladen mer smak och färg.

Sallaterna och örterna i blandningarna Lempi och Sulo är odlade i Egentliga Finland utan kemiska bekämpningsmedel. Sallaten behöver inte sköljas. Produkternas hållbarhet i oöppnad påse beror på att bladen är hela och maskinellt packade som nyskördade. Salladerna packas inte i skyddande atmosfär.

Frasig issallat är huvudingrediens i bägge blandningarna. I blandningen Lempi ingår dessutom frisésallat, syrlig rödådrad syra och aromatisk rucola. Den asiatiska smakbrytningen i Sulo härstammar från thaibasilika och små blad av pak choi och tatsoi.

Innehållet i blandningarna varierar något med säsongerna. En påse innehåller 80 g salladsingredienser.

  • Pak choi eller kinesisk spenat har kraftigare smak än salladskålen. Dess blad används som spenat och bladens stammar som sparris.
     
  • Issallad är en frasig korsning av huvudsallat och bladsallat.
     
  • Thaibasilika är en av de längst kända örterna; den sötaktigt kryddiga smaken påminner om anis och kanel.
     
  • Rödådrad syra är en ört med milt salt och syrlig arom.
     
  • Tatsoi har mild och aromatisk smak. Japanerna kallar tatsoi "vitamingrönsaken". Den innehåller stora mängder kalium, magnesium och järn.
     
  • Rucola, på svenska senapskål, har kraftigt aromatisk smak med inslag av nöt och rädisa.
     
  • Frisésallat är en sötaktig, mild, frasig och saftig sallat.
Text
Foto Laura Riihelä
Arvioi artikkeli (sv)

Betygsätt

1/5 5/5