Sallad med honungsmelon och halloumi

26.5.2017
8 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Sallad med honungsmelon och halloumi

Servera salladen som vegetarisk sommarlunch. Du kan steka halloumin i panna eller grilla den.

Ingredienser

4 portioner
1 0,5 honungsmelon
2 1 paket (150 g) halloumiost
3 2 dl saltade pistaschnötter
4 1 kruka mynta
5 1 kruka dill
6 1 ask (100 g) rucola
7 1 msk olja
Dressing
1 0,5 saften av citron
2 2 msk olja
3 1 tsk senap
4 1 tsk honung
5 0,5 tsk salt

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 14 g 58 g
Protein 15 g 60 g
Fett 37 g 147 g
Kostfibrer 10 g 38 g
Energi kJ 1 867 7467
Energi kcal 446 1785

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet, Helpot & nopeat, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skala och tärna melonen. Skär halloumiosten i skivor. Skala nötterna. Repa örternas blad.

Pressa citronens saft i en stor bunke. Rör i olja, senap, honung och salt. Tillsätt melontärningarna, örterna och rucolan.

Torka halloumiskivorna med hushållspapper och stek dem på bägge sidorna i olja i het panna. Tillsätt osten och nötterna i salladen, servera omedelbart.

Text
Foto Piia Arnould
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5