Sallad med granatäpple och päron

28.10.2015
5 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Sallad med granatäpple och päron

Ingredienser

4 portioner
1 1 granatäpple
2 2 päron
3 2 avocadon
4 0,5 gurka
5 1 påse babyspenat
6 1 dl valnötter
Ingefärsvinägrett
1 0,5 dl olja
2 2 msk granatäppelsaft
3 1 msk äppelvinäger
4 0,5 tsk riven ingefära
5 1 vitlöksklyfta
6 0,2 tsk salt
7 0,25 tsk grovmalen svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 13 g 51 g
Protein 5 g 21 g
Fett 33 g 132 g
Kostfibrer 11 g 44 g
Energi kJ 1 536 6144
Energi kcal 367 1469

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Kasvis, Vegaani
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Brunssi, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Klyv granatäpplet, knacka kärnorna i en bunke med en matsked. Försiktigt, saften färgar! Använd saften i salladsdressingen. Tvätta päronet och skär det i tunna skivor. Klyv avokadon, avlägsna stenen; gröp ur fruktköttet och skiva det. Skölj och klyv gurkan, avlägsna fröna, skär gurkan i tunna skivor. Skölj spenaten, lägg bladen på ett salladsfat Placera granatäppelkärnor, päron, avokado och gurka i grupper. Hacka nötterna, strö dem över salladen.

Tillred vinägretten. Rör granatäppelsaften, ättikan, den rivna ingefäran och den hackade vitlöken i oljan. Krydda med salt och peppar. Häll dressingen över salladen eller servera den separat.

Text
Foto Sami Repo
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5