Sallad med granatäpple och couscous

20.11.2014
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Sallad med granatäpple och couscous

Ingredienser

4 portioner
1 3 dl couscous
2 3 dl grönsaksbuljong
3 1 granatäpple
4 2 dl mörka druvor
5 1 apelsin
6 1 dl färska hackade örter, t.ex. persilja och basilika
7 2 msk olivolja
8 0,5 tsk salt
9 nypa grovmalen svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 60 g 242 g
Protein 8 g 32 g
Fett 9 g 36 g
Kostfibrer 6 g 24 g
Energi kJ 1 516 6066
Energi kcal 362 1450

Receptinformation

Ruokavalio Munaton, Kasvis
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Helpot & nopeat, Edullinen

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Häll grönsaksbuljongen över couscous och täck bunken med ett lock. Låt den stå 5 minuter. Rör om med en gaffel, så grynen inte fäster vid varandra. Klyv granatäpplet och skär det i klyftor utmed hinnorna. Lossa fröna från klyftorna över en stor bunke, så vätskan och fröna hamnar i bunken. Skölj och klyv vindruvorna. Dela apelsinen i klyftor, avlägsna hinnorna, tärna fruktköttet. Tillsätt frukterna och de hackade örterna i couscous, rör i olivoljan och kryddorna.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5