Sallad med blodgrapefrukt och tofu

27.2.2017
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Sallad med blodgrapefrukt och tofu

Kombinera knaperstekt tofu, syrlig blodgrapefrukt, mjuk avokado och knapriga salta nötter så har du en matig sallad!

Ingredienser

4 portioner
1 2 paket (à 250 g) tofu, naturell
2 2 blodgrapefrukter
3 1 rödlök
4 0,5 limefrukt, saften
5 2 avokadofrukter
6 1 dl salta nötter
7 1 paket (180 g) salladsblandning
Till stekning
1 3 msk rybsolja
2 1,5 msk rörsocker
3 1,5 msk sojasås
4 nypa chilikryddblandning
5 nypa salt
Dressing
1 1 tsk riven ingefära
2 1 vitlöksklyfta
3 0,5 limefrukt, saften
4 1 msk sojasås
5 1 msk rörkristallsocker
6 0,75 dl rybsolja
7 nypor chilikryddblandning

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 23 g 91 g
Protein 17 g 69 g
Fett 52 g 210 g
Kostfibrer 11 g 44 g
Energi kJ 2 631 10525
Energi kcal 629 2515

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Klyv tofun på längden. Placera skivorna på en tallrik insvepta i en ren köksduk Placera en tallrik med en lätt tyngd på duken. Låt tofun torka ca en halv timme.

Tillred dressingen. Riv ingefäran. Skala och klyv vitlöken. Pressa saften ur limefrukten. Kör dressingens ingredienser till en jämn puré med en stavmixer.

Skala och skiva grapefrukterna och löken. Pressa en skvätt limesaft på lökskivorna. Klyv avokadorna, ta bort kärnan och skär fruktköttet i skivor. Pressa limesaft på skivorna.

Ta tofuskivorna ur svepningen och skär dem i 2–3 cm breda bitar. Hetta upp oljan i stekpannan. Stek tofubitarna i olja på medelgod värme. Vänd tofun då ytan har fått färg, och stek ännu ett ögonblick. Tillsätt sockret, vänd det hela ännu ett ögonblick i pannan. Tillsätt sojasåsen. Vänd tofun en stund, tills bitarna har fått vacker färg och en frasig yta. Smaksätt med chili och salt.

Komponera portioner på tallrikar av sallatsblandning och skivor av grapefrukt, avokado och rödlök. Toppa med tofu och nötter. Ringla dressing på portionerna.

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5