Sallad med aubergine och fetaost

21.4.2017
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Sallad med aubergine och fetaost

Gör en skiktad sallad av marinerad aubergine, färska grönsaker, fetaost och nötter – som vägkost eller present.

Ingredienser

4 portioner
1 marinerad aubergine (se receptet)
2 2 askar (à 100 g) babyspenat
3 1 ask (200 g) körsbärstomater
4 1 morot
5 1 paket (200 g) fetaost
6 1 dl hasselnötter
Marinerad aubergine
1 1 (350 g) aubergine
2 2 msk olja
Marinad
1 2 vitlöksklyftor
2 1 mild röd chili
3 1 saften av en citron
4 1 msk olja
5 1 tsk salt
6 0,25 tsk grovmalen svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 7 g 29 g
Protein 11 g 44 g
Fett 30 g 118 g
Kostfibrer 7 g 27 g
Energi kJ 1 435 5741
Energi kcal 343 1372

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet, Piknik, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tillred först marinerad aubergine. Skala och riv vitlöksklyftorna. Hacka chilifrukten. Pressa saften ur en citron. Rör ihop ingredienserna till marinaden i en bunke.

Skiva auberginen. Stek skivorna gyllenbruna på bägge sidorna i het olja i några omgångar. Lägg de stekta skivorna direkt i marinaden. Marinera ca en timme.

Skölj spenaten, klyv tomaterna, riv moroten, smula fetaosten och hacka nötterna.

Fördela och varva ingredienserna i fyra glasburkar. Använd marinaden som dressing.

Text
Foto Piia Arnould
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5