Saftiga knyten med regnbåge och grönsaker

8.7.2018
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Saftiga knyten med regnbåge och grönsaker

En saftig bit regnbåge med fräscht tilltugg kan tillredas behändigt i samma knyte. Du kan använda grill eller ugn.

Ingredienser

4 portioner
1 600 g regnbågsfilé
2 1 tsk salt
3 0,5 tsk grovmalen svartpeppar
4 4 potatisar
5 2 morötter
6 0,5 purjolök
7 1 msk rybsolja
8 100 g färskost med tzatziki
9 2 tomater
10 0,5 citron
11 0,5 kruka gräslök

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 15 g 60 g
Protein 28 g 113 g
Fett 28 g 112 g
Kostfibrer 3 g 13 g
Energi kJ 1 790 7159
Energi kcal 428 1711

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Pääruoka-aine Kala
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Ta bort alla ben. Skär filén i fyra skinnfria stycken. Krydda med salt och peppar.

Lägg fyra ark folie (40 x 40 cm) på bordet.

Skala potatisarna och morötterna.

Skär potatisarna i tunna skivor. Strimla morötterna tändstickstunt. Klyv, skölj och skiva purjolöken.

Fördela potatis, morötter och purjolök jämnt i mitten av arken. Tillsätt oljan och färskosten. Lägg fiskbitarna på grönsakerna.

Skär tomaterna och citronhalvan i skivor. Placera skivorna på fiskbitarna. Slut knytena tätt.

Tillred ca 15 minuter på grillen eller ca 25 minuter i ugn i 200 grader. Öppna knytena och toppa med hackad gräslök.

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5