Saftig kaffetårta

24.11.2016
9 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Saftig kaffetårta

Fyll pavlovan strax innan den serveras, om du fryser den.

Ingredienser

10 portioner
1 4 äggvitor
2 2,5 dl socker
3 1 tsk vitvinsvinäger
4 1 tsk majsstärkelse
Fyllning
1 1 burk (250 g) mascarponeost
2 0,5 apelsin, det rivna skalet
3 1 msk apelsinsaft
4 2 msk socker
5 1 tsk vaniljsocker
6 2 dl vispgrädde
Dessutom
1 1 granatäpple
2 1 dl tranbär (frysvara)
3 4 msk hasselnötter
4 2 msk socker

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 30 g 300 g
Protein 4 g 38 g
Fett 20 g 198 g
Kostfibrer 1 g 11 g
Energi kJ 1 311 13112
Energi kcal 313 3134

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt sockret. Blanda ättikan och majsstärkelsen i en liten bunke. Tillsätt blandningen i äggvitorna i en tunn stråle under vispning. Vispa tills skummet blir hårt. Forma skummet till en hög krans (diam. ca 27 cm) på bakplåtspapper. Grädda 1,5 timmar i 125 grader. Öppna ugnsluckan på glänt och låt marängen torka i ugnen över natten. Tvätta en apelsin, riv skalet och tillsätt i mascarponeosten. Tillsätt saften och sockren. Vispa grädden och rör den i osten. Tryck och rulla granatäpplet kraftigt mot arbetsbänken, så fröna lossnar från skalet. Klyv granatäpplet och skär det i klyftor utmed hinnorna. Lossa fröna från klyftorna, lägg dem i en stor bunke. Rör tranbären med fröna. Rosta hasselnötter och socker 3–4 minuter i torr panna, tills de karamelliseras. Hacka nötterna. Fördela fyllningen på marängbottnen. Tillsätt granatäppel- och nötfyllningen.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5