Saftig apelsintårta

21.4.2014
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Saftig apelsintårta

Ingredienser

8 portioner
1 200 g smör
2 2 dl socker
3 3 ägg
4 3 dl vetemjöl
5 2 tsk bakpulver
6 2 tsk vaniljsocker
Fukta med
1 2 apelsiner, saften
2 0,5 dl socker
Fyllning
1 2 gelatinblad
2 200 g färskost med mango
3 1 - 2 msk citronsaft
4 2 dl vispgrädde
På ytan
1 2 apelsiner
2 2 dl vispgrädde
3 1 msk socker
4 2 tsk vaniljsocker

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 56 g 447 g
Protein 8 g 60 g
Fett 50 g 397 g
Kostfibrer 2 g 16 g
Energi kJ 2 932 23460
Energi kcal 701 5607

Receptinformation

Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Smörj och bröa en rektangulär tårtform (1,5 l). Vispa smöret och sockret till skum. Vispa omsorgsfullt i äggen och sedan de sinsemellan blandade torra ingredienserna. Häll smeten i en form och grädda ca 40 minuter i 175 graders ugnsvärme. Pröva med en sticka mitt i tårtan om den är färdig. Låt tårtan svalna något och stjälp upp den.

Skär den i 2–3 plattor. Lös sockret i apelsinsaften. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Rör färskosten mjuk med en trägaffel. Vispa grädden, vänd den i färskosten. Smaksätt blandningen med citronsaft. Ta gelatinet ur vattnet, smält det i mikrovågsugn; tillsätt en sked fyllning i gelatinet och rör om.

Fukta bottenplattan med apelsinsaft, bre på antingen hela fyllningen (om du har 2 plattor) eller hälften av den; placera nästa platta över och fukta. Svep in tårtan i plastfilm och låt den stå i kylskåp minst 4 timmar, helst till nästa dag. Vispa grädden med sockren och spritsa eller bre grädden på tårtans kanter. Skär apelsinerna i klyftor utan hinnor; lägg klyftorna på tårtan.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5