Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Henry Pasanen är biträdande trafikbutikschef på ABC i Heinola. Vid foto-graferingen jobbade han på Renkomäki ABC i Lahtis.

Så här värnar du om trafikglädjen

Teksti:
Susanna Karhapää
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 28.9.2017
|
Muokattu: 31.8.2020
Henry Pasanen, 24, från ABC i Heinola berättar hur värnar du om trafikglädjen.

"Syftet med kampanjen Ilolla liikenteessä är att med hjälp av glädje främja trygg trafik. De namnkunniga personer som deltar i kampanjen planerade olika take away -kaffemuggar bland vilka man kan välja sin favorit på ABC-stationerna. Min favoritmugg är elitidrottaren Leo-Pekka Tähtis gula mugg med texten 40 000 kilometrin klubi. Siffran anger Tähtis årliga körsträcka.

I Finland har vi ett bra och säkert trafiksystem med bland annat välfungerande trafikljus och väjningsregler. Det som tillför trafiken mest glädje och gott mod är respekten för medtrafikanterna."

Henrys tips:

1. Jäkta inte! Gör upp ett tids-schema och starta i god tid. Beakta långsammare fordon. Det spelar ingen roll om någon kör långsammare än du.

2. Försäkra dig om att barnen kan röra sig tryggt i trafiken. Uppmärksamma dem i god tid och på långt avstånd. Jag bor i ett område med flera egnahemshus. Där beaktas barnen väldigt väl.

3. Visa hänsyn även om du inte måste. Väj för andra fordon på trånga parkeringsplatser. Tacka dina medtrafikanter – det ger välbefinnande!

I spalten På jobb hos dig träffar vi S-gruppens personal.