Rutsmörgås

25.9.2017
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Rutsmörgås

En lång tevekväll kräver rejält käk. Gör i ordning rutsmörgåsarna i förväg och värm dem under reklampausen, så ser du hela favoritprogrammet.

Ingredienser

4 portioner
1 1 (250 g) förgräddat ciabattabröd
2 50 g salami
3 250 g mozzarellaost
4 0,5 röd paprika
5 2 msk pesto
6 1 - 2 msk olivolja
7 0,25 tsk (1/4 tsk) svartpeppar
8 1 tsk oregano

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 30 g 122 g
Protein 20 g 80 g
Fett 29 g 115 g
Kostfibrer 5 g 21 g
Energi kJ 1 940 7759
Energi kcal 464 1854

Receptinformation

Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Ställ ugnen på 200 grader.

Skär brödet i fyra delar. Skär varje bit i rutor så, att bottnen och kanterna förblir hela. Strimla salamiskivorna, skiva mozzarellan och strimla paprikan. Pensla med pesto lite halvslarvigt. Fyll mellanrummen med mozzarella, salami och paprika.

Riv fyra bitar à 15 x 15 cm av en folierulle. Lägg smörgåsarna på foliearken och vänd upp arkens kanter ett par cm mot brödet. Folieformarna säkrar att smörgåsarna hålls intakta och att osten inte kommer på villovägar. Ringla lite olja på smörgåsarna. Krydda med svartpeppar och oregano.

Värm smörgåsarna 15 minuter på mittfalsen eller tills ytan är vackert brynt och smörgåsarna är genomvarma.

Text
Foto Juho Salminen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5