Runebergstårtor

21.1.2014
5 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Runebergstårtor

Ingredienser

12 stycken
1 200 g margarin
2 2 dl socker
3 2 ägg
4 2 dl vetemjöl
5 5 (ca 60 g) pepparkakor
6 1 påse (80 g) mandelpulver
7 1,5 tsk bakpulver
8 1,5 tsk kardemumma
9 0,5 dl grädde eller mjölk
På ytan
1 hallonsylt
2 färdig sockerglasyr

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 24 g 285 g
Protein 4 g 50 g
Fett 17 g 199 g
Kostfibrer 1 g 11 g
Energi kJ 1 086 13038
Energi kcal 260 3116

Obs! I beräkningen har inte medtagits: hallonsylt, färdig sockerglasyr

Receptinformation

Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Makuja maailmalta Suomalainen
Ruokalajit Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Bildförsedda instruktioner

Runebergstårtor

1. Vispa det mjuka fettet och sockret till skum.

Runebergstårtor

2. Vispa kraftigt i äggen ett i taget.

Runebergstårtor

3. Krossa pepparkakorna till mjöl med en kavel och blanda de torra ingredienserna sinsemellan.

Runebergstårtor

4. Rör turvis mjölblandning och grädde eller mjölk i smeten.

Runebergstårtor

5. Smörj och bröa muffinsformarna. Fördela smeten i formarna. Grädda ca 25 minuter på nedre falsen i 200 grader.

Runebergstårtor

6. Stjälp upp de avsvalnade tårtorna på ett fat och garnera med sylt. Spritsa glasyr i en ring runt sylten.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5