Rulltårtsbakelser med jordgubbe och mynta

21.6.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Rulltårtsbakelser med jordgubbe och mynta

Ingredienser

10 portioner
1 3 ägg
2 1,5 dl socker
3 2 dl vetemjöl
4 1,5 tsk bakpulver
5 2 msk hett vatten
Fyllning
1 250 g mascarponeost
2 0,5 dl florsocker
3 2 msk hackad färsk mynta
4 1 limefrukt, det rivna skalet
5 125 g jordgubbar
På ytan
1 2 dl vispgrädde
2 jordgubbar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 28 g 275 g
Protein 6 g 59 g
Fett 19 g 191 g
Kostfibrer 1 g 9 g
Energi kJ 1 283 12834
Energi kcal 307 3067

Receptinformation

Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Vispa äggen och sockret vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna sinsemellan och sikta dem i äggskummet. Rör i det heta vattnet. Vänd smeten jämn. Häll smeten på bakplåtspapper på en plåt och grädda ca 6 minuter i 225 grader på mittfalsen.

Stjälp upp plattan på ett sockerbestrött rent ark bakplåtspapper. Ta försiktigt bort bottenpapperet, låt plattan svalna.

Blanda mascarponeost och florsocker till ett smidigt skum i en bunke. Smaksätt det med rivet limeskal Fördela skummet över tårtplattan.

Ansa och hacka jordgubbarna, fördela dem över fyllningen. Rulla ihop tårtan och låt den stå täckt i kylskåp i minst en timme. Vispa grädden till skum. Skär tårtan i portionsbakelser och spritsa grädde på ytan. Garnera med jordgubbar.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5