Rulltårta med plommon

20.11.2014
4 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Rulltårta med plommon

Ingredienser

15 bitar
1 4 ägg
2 1,5 dl socker
3 4 msk vetemjöl
4 3 msk kakaopulver
5 3 msk potatismjöl
6 1 tsk bakpulver
Fyllning
1 1 gelatinblad
2 1 dl vispgrädde
3 200 g naturell färskost
4 3 msk socker
5 2 msk citronsaft
6 300 g (1 burk) plommonmarmelad

Näringsinnehåll

Bitar Recept
Kolhydrater 24 g 365 g
Protein 2 g 25 g
Fett 7 g 108 g
Kostfibrer 1 g 12 g
Energi kJ 718 10763
Energi kcal 171 2572

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Ruokalajit Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Bildförsedda instruktioner

Rulltårta med plommon

1. Vispa äggen och sockret till skum. Blanda de torra ingredienserna och sikta dem i skummet. Vänd till en jämn smet.

Rulltårta med plommon

2. Häll smeten på bakplåtspapper på en plåt och grädda ca 7 minuter i 225 grader på mittfalsen.

Rulltårta med plommon

3. Stjälp upp plattan på ett ark sockerbestrött bakplåtspapper. Ta försiktigt bort bottenpapperet, låt plattan svalna.

Rulltårta med plommon

4. Blötlägg gelatinbladen 5 minuter i kallt vatten. Vispa grädden. Rör färskosten mjuk med socker. Koka upp citronjuicen, krama ur gelatinbladen, lös i juicen. Häll gelatinblandningen i en tunn stråle i färskostblandningen.

Rulltårta med plommon

5. Rör i marmeladen. Vänd i den vispade grädden med lätta tag.

Rulltårta med plommon

6. Fördela fyllningen på tårtplattan. Rulla ihop tårtan och låt det vila svalt innan du skär upp det.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5