Rulltårta med pascha

23.3.2015
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Rulltårta med pascha

Ingredienser

10 portioner
1 4 ägg
2 1,5 dl socker
3 1 dl vetemjöl
4 0,75 dl potatismjöl
5 1 tsk bakpulver
Fyllning och glasyr
1 2 dl vispgrädde
2 0,5 dl socker
3 1 burk (200 g) vaniljkvarg
4 1 dl pistaschnötter
5 0,5 dl russin
6 1 burk (410/230 g) persikohalvor

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 33 g 326 g
Protein 7 g 74 g
Fett 15 g 154 g
Kostfibrer 2 g 19 g
Energi kJ 1 251 12514
Energi kcal 299 2991

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset, Edullinen

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Vispa äggen och sockret till skum. Blanda de torra ingredienserna och sikta dem i skummet. Häll smeten på bakplåtspapper i en långpanna och grädda ca 7 minuter i 225 graders ugnsvärme. Stjälp upp plattan på ett ark sockerbestrött bakplåtspapper. Ta bort bottenpapperet, låt plattan svalna.

Vispa grädden och sockret. Tillsätt kvargen. Reservera ca 1 dl kvargblandning till garnering. Skala och hacka nötterna fint, reservera en del till garnering. Rör nötterna och russinen i kvargen.

Fördela kvargblandningen på tårtplattan. Skär persikorna i skivor. Spara en halv persika till garneringen. Lägg persikoskivorna längs plattans ena långsida, och börja rulla från den sidan. Rulla ihop tårtan.

Låt tårtan vila ca en timme i kylskåp. Spritsa resten av kvargblandningen på tårtan. Garnera med persika och nötter.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5