Rulltårta med jordgubbe och vit choklad

19.9.2014
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Rulltårta med jordgubbe och vit choklad

Ingredienser

10 portioner
1 4 ägg
2 1,5 dl socker
3 1 dl vetemjöl
4 0,5 dl potatismjöl
5 1 tsk bakpulver
Fyllning
1 1,5 dl jordgubbssylt
2 100 g vit choklad
3 1 burk (250 g) mascarponeost
Garnering
1 1 dl franska pastiller (lösgodishyllan)

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 40 g 403 g
Protein 7 g 67 g
Fett 18 g 175 g
Kostfibrer 1 g 6 g
Energi kJ 1 454 14537
Energi kcal 347 3474

Receptinformation

Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset, Helpot & nopeat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Vispa äggen och sockret till skum. Blanda de torra ingredienserna, sikta och rör dem i smeten. Häll smeten på bakplåtspapper på en plåt och grädda ca 7 minuter i 225 grader på mittfalsen. Stjälp upp bottnen på ett ark sockerbestrött bakplåtspapper. Ta bort bottenpapperet, låt plattan svalna. Bre jordgubbssylt på tårtan. Smält chokladen försiktigt i mikrovågsugn. Rör mascarponeosten mjuk, rör i chokladen Värm blandningen ett ögonblick på halv effekt i mikrovågsugnen, vispa den till ett jämnt skum. Fördela 2/3 av blandningen över tårtbottnen. Rulla ihop tårtan och ställ den täckt i kylskåpet till minst en timme. Spritsa resten av chokladkrämen över tårtan, garnera med karamellerna.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5