Rubinlax

8.10.2018
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Rubinlax

Smaksätt laxfilén med en puré av granatäpple och kryddor. Garnera den ugnstekta laxen med granatäppelfrön.

Ingredienser

5 portioner
1 700 - 800 g laxfilé
2 1 dl blad av bladpersilja
Kryddblandning
1 1 granatäpple
2 1 vitlöksklyfta
3 0,5 dl solrosfrön
4 2 msk olivolja
5 1 msk honung
6 1 tsk spiskummin
7 1 tsk salt
8 nypa kanel

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 5 g 23 g
Protein 32 g 161 g
Fett 32 g 160 g
Kostfibrer 1 g 4 g
Energi kJ 1 808 9038
Energi kcal 432 2160

Obs! I beräkningen har inte medtagits: granatäpple

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Pääruoka-aine Kala
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  • Ställ ugnen på 200 grader.
  • Skär granatäpplet i fyra klyftor och pilla ut fröna med en sked. Ta bort alla bitar av skiljevägg som hamnat i bunken.
  • Lägg 1 dl granatäppelfrön i en stavmixerskål. Tillsätt en hackad vitlöksklyfta och solrosfröna samt olja, honung och kryddor. Kör till en jämn puré.
  • Plocka alla ben ur laxfilén och lägg filén i en ugnsform. Bre kryddblandningen på fisken och tillred i ugn 15–20 minuter, beroende på filéns tjocklek.
  • Fördela resten av granatäppelfröna och hackad persilja på fisken, servera.
Text
Foto Ninna Lindström
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5