Rovsallad i tortillakopp

9.8.2018
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Rovsallad i tortillakopp

Gör en fräsch och krispig sallad av Hakureirovor och äpple. Gör roliga salladskoppar av tortillaplättar rostade på en muffinsplåt.

Ingredienser

4 portioner
1 1 paket (8 st.) vetetortillor
2 1 msk olja
3 800 g Hakureirovor
4 2 äpplen
5 1 lime, saften
6 0,5 askar (250 g) vindruvor
7 1 påse (200 g) djupfryst majs
8 1 paket (200 g) brödost
9 0,5 kruka koriander
10 0,25 tsk (¼ tsk) salt
11 0,25 tsk (¼ tsk) cayennepeppar
Tacogräddfil
1 0,5 kruka koriander
2 1 burk (200 g) gräddfil
3 1 lime, saften
4 2 msk tacokryddmix
5 0,5 tsk salt

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 97 g 389 g
Protein 28 g 110 g
Fett 34 g 135 g
Kostfibrer 11 g 43 g
Energi kJ 3 401 13603
Energi kcal 813 3251

Receptinformation

Ruokavalio Munaton, Kasvis
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  • Värm ugnen till 150 grader. Pensla tortillorna lätt med olja och tryck dem i fördjupningarna i en muffinsplåt eller i keramiska formar, tryck dem varsamt till en kopp eller skål. Rosta dem frasiga i ugn, 10–15 minuter. Lossa tortillakopparna, kyl dem på galler.
  • Skala rovorna och äpplena. Riv dem i en bunke. Pressa i saften av en lime. Skölj och klyv vindruvorna. Låt majsen rinna av. Tärna osten. Hacka en hel kruka koriander, lägg hälften åt sidan för dressingen. Tillsätt druvor, majs, ost, koriander och kryddor i det rivna.
  • Blanda till dressingen.
  • Fördela sallad i kopparna med en sked, ringla dressing på.

Tips: Du kan också rosta tortillakopparna i ugnståliga kaffekoppar.

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5