Rov- och getostgratäng

27.10.2016
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Rov- och getostgratäng

Rostad rova har en söt arom som sirapen accentuerar. Den salta getosten kontrasterar med rovans sötma.

Ingredienser

4 portioner
1 800 g rovor
2 200 g vitmögelost av getmjölk
3 50 g smör
4 1 msk sirap
5 0,5 dl vatten
6 1 tsk salt
7 0,5 tsk svartpeppar
8 1 tsk timjan

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 12 g 49 g
Protein 16 g 63 g
Fett 24 g 97 g
Kostfibrer 4 g 15 g
Energi kJ 1 377 5509
Energi kcal 329 1317

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Täck en springform (diam. ca 20 cm) med bakplåtspapper så, att papperet sträcker sig rejält över kanterna. Skala rovorna och skär dem (med mandolin) i mycket tunna skivor. Skär osten i skivor.
Smält smöret, rör i sirap, vatten och kryddor. Rada ca en tredjedel av rovskivorna i formen. Smaksätt med spadet Lägg på nästa varv och krydda Lägg på hälften av getosten och resten av de skivade rovorna.  Smaksätt också det översta varvet med spadet. Tryck gratängen tät, och vik kanterna av bakplåtspapperet över rätten. Täck med folie.
Tillred en dryg timme i 175 graders ugnsvärme. Avlägsna folien och det vikta papperet, toppa med resten av getosten och tillred ytterligare 20 minuter.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5