Rotsaksrieskor

26.9.2016
4 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Rotsaksrieskor

Tillsätt potatis- och rotsaksrester i degen. Hetta upp dem i en skvätt vatten och kör till puré.

Ingredienser

10 stycken
1 3 dl mosad potatis, morot och palsternacka
2 1 dl gräddfil
3 1 dl havreflingor
4 0,5 tsk jästbrödsmjöl
5 4 dl jästbrödsmjöl
6 1 tsk bakpulver
7 50 g smör

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 18 g 177 g
Protein 4 g 39 g
Fett 6 g 63 g
Kostfibrer 2 g 22 g
Energi kJ 600 6001
Energi kcal 143 1434

Receptinformation

Ruokavalio Munaton, Kasvis
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat, Helpot & nopeat, Brunssi, Välipalat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Smält smöret. Rör samman havreflingor och gräddfil. Låt blandningen svälla ett ögonblick. Tillsätt det avsvalnade potatis- och rotsaksmoset, saltet och mjölet med iblandat bakpulver. Rör slutligen i smöret. Fördela degen i klumpar på bakplåtspapper på en plåt. Strö lite mjöl över och tryck ut klumparna till platta rieskor. Grädda rieskorna ca 15 minuter i 225 graders ugn.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5