Rotsakspuré

25.11.2015
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Rotsakspuré

Ingredienser

6 portioner
1 700 g rotsaker (batat, morot, selleri, kålrot)
2 2 - 3 potatisar
3 2 tsk sirap
4 0,5 tsk malen ingefära
5 1,5 tsk salt
6 2 msk smör
7 1 - 2 dl grädde

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 12 g 72 g
Protein 2 g 15 g
Fett 16 g 95 g
Kostfibrer 4 g 22 g
Energi kJ 833 5000
Energi kcal 199 1195

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Lisäkkeet, Helpot & nopeat, Edullinen

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Stycka rotsakerna och potatisarna och koka dem mycket mjuka i lätt saltat vatten. Purea rotsakerna utan spad. Vispa i vätskan, smöret och kryddorna.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5