Rotsaksmos

29.1.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Rotsaksmos

Ingredienser

6 portioner
1 500 g rotselleri eller morot
2 250 g mjöliga potatisar
3 2 dl gräddmjölk (+ kokspad)
4 25 g smör
5 1 tsk salt
6 3 msk hackad persilja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 9 g 56 g
Protein 2 g 11 g
Fett 4 g 22 g
Kostfibrer 3 g 18 g
Energi kJ 326 1953
Energi kcal 78 467

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skala och stycka sellerin eller morötterna och potatisarna. Koka det hela mjukt och purea; ta vara på en del av kokspadet. Tillsätt smör, gräddmjölk och vid behov lite kokspad. Krydda med salt. Rör den hackade persiljan i moset eller strö den över moset. Servera som tilltugg till en grönsaks- eller kötträtt.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5