Rotsaksbiffar

26.1.2016
7 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Rotsaksbiffar

Ingredienser

4 portioner
1 400 g rotselleri eller morot
2 250 g potatis
3 1 äpple
4 1 lök
5 2 ägg
6 2 msk potatismjöl
7 1 dl vatten
8 1 dl ströbröd
9 1,5 tsk salt
10 0,25 tsk peppar
11 1 tsk oregano
12 0,5 kruka basilika
13 olja eller smör

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 30 g 121 g
Protein 7 g 29 g
Fett 3 g 13 g
Kostfibrer 5 g 21 g
Energi kJ 765 3061
Energi kcal 183 731

Obs! I beräkningen har inte medtagits: olja eller smör

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skala selleri eller morötter, potatis och äpple och riv dem fint. Hacka löken, fräs den mjuk i en skvätt olja. Hacka basilikan. Blanda alla ingredienserna sinsemellan. Låt massan vila en stund. Hetta upp olja eller smör i en plättlagg. Klicka smet i laggen med en sked och stek biffarna ca 3 minuter på bägge sidorna på medelgod värme.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5