Rostfilé

21.8.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Rostfilé

Ingredienser

6 portioner
1 800 g yttre oxfilé
2 1 msk olja
3 2 hackade vitlöksklyftor
4 2 msk sojasås
5 1 tsk timjan
6 1 tsk rosmarin
7 1 tsk grovmalen svartpeppar
8 1 tsk saltflingor

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 0 g 3 g
Protein 28 g 171 g
Fett 8 g 47 g
Kostfibrer 0 g 0 g
Energi kJ 782 4695
Energi kcal 187 1122

Receptinformation

Pääruoka-aine Naudanliha
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Avlägsna hinnorna från filén.. Gnid filén med olja och bryn filén hastigt runtom i het panna. Lägg köttet i en ugnsform, pensla ytan med sojasås och gnid ytan med alla kryddorna utom salt. Kör en stektermometer mitt i det tjockaste partiet. Stek i ugn i 110 grader, ca en timme eller tills termometern visar 55-62 grader.

Täck formen med folie och låt rätten stå ca 10 minuter innan du skär köttet. Strö saltflingor på köttskivorna.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5