Rostade selleripinnar med dipp

27.8.2016
3 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Rostade selleripinnar med dipp

Rostad i ugnen blir den aromrika sellerin jättegod. Dippsåsen är kryddad med ugnsrostad vitlök.

Ingredienser

4 portioner
1 400 g rotselleri
2 2 msk olivolja
Ostkryddblandning
1 1 dl riven parmesanost
2 1 tsk torkad rosmarin
3 0,5 tsk nymalen chilikryddblandning
Dipp på rostad vitlök
1 6 vitlöksklyftor
2 1 msk olivolja
3 1,5 dl majonnäs

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 5 g 20 g
Protein 4 g 18 g
Fett 43 g 172 g
Kostfibrer 3 g 12 g
Energi kJ 1 755 7020
Energi kcal 420 1678

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skala sellerin och skär den i tunna stickor. Fördela rotsakerna på en långpanna, stänk olivolja över dem. Skala vitlöksklyftorna för dippsåsen och lägg dem på ett folieark. Ringla olivolja på dem. Tillslut folieknytet. Lägg knytet på långpannan. Rosta till en början selleristickorna 15 minuter i 225 graders ugnsvärme.
Ta plåten ur ugnen, vänd stickorna. Ta bort vitlöksknytet och låt det svalna. Blanda till ost-och kryddblandningen. Strö den över rotsakerna. Rosta ytterligare 5–7 minuter, tills osten har fått lite färg.
Krossa vitlöksklyftorna med en gaffel, rör dem i majonnäsen. Servera såsen som dipp till selleristickorna.

 

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5