Rostade kålbåtar

27.5.2017
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Rostade kålbåtar

Också kålen gillar hetta. Servera rostad tidig kål med limesås kryddad med paprika.

Ingredienser

4 portioner
1 2 - 4 huvuden tidig kål
Dressing
1 1 vitlöksklyfta
2 1 saften av lime
3 0,5 dl olivolja
4 0,5 tsk paprikapulver
5 0,5 tsk salt
6 0,5 tsk socker
7 0,25 tsk (1/4 tsk) cayennepeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 25 g 100 g
Protein 7 g 29 g
Fett 12 g 50 g
Kostfibrer 12 g 50 g
Energi kJ 1 032 4129
Energi kcal 247 987

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Lisäkkeet, Helpot & nopeat, Edullinen

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Hetta upp grillen eller ställ ugnen på 250 grader. Dela kålhuvudena i fyra klyftor så, att varje klyfta har en del av stammen. Grilla kålarna 5–9 minuter/sida eller rosta dem i ugn 10–15 minuter, tills ytan blir lite brynt.

Hacka vitlöken, pressa saften ur en lime. Rör ingredienserna till dressingen i en bunke, pensla kålklyftorna med dressingen.

Tips:
Rulla baconskivor runt kålbåtarna innan du grillar dem.

Text
Foto Piia Arnould
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5