Rostad rotsakssallad

27.8.2016
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Rostad rotsakssallad

Rotpersilja, som påminner om palsternacka, är en aromatisk salladsingrediens.

Ingredienser

4 portioner
1 300 g rotselleri
2 300 g morötter
3 3 msk olivolja
4 0,5 tsk salt
5 nypa grovmalen svartpeppar
6 3 msk apelsinsaft
7 1 msk honung
8 3 msk valnötter
9 3 msk torkade tranbär
10 50 g rucola

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 18 g 72 g
Protein 3 g 12 g
Fett 14 g 54 g
Kostfibrer 5 g 21 g
Energi kJ 870 3479
Energi kcal 208 832

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tvätta och skala rotsellerin och morötterna i långa tunna pinnar. Bre ut rotsakerna på en ugnsplåt, stänk hälften av oljan och alla kryddorna över dem. Rosta rotsakspinnarna 20 minuter i 225 graders ugnsvärme. Vänd pinnarna efter halva tiden.
Blanda till en dressing av den resterande oljan, apelsinsaft och honung. Hacka nötterna och rosta dem guldbruna i torr panna. Blanda rucolan, rotsakerna, nötterna och tranbären. Ringla dressingen över.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5