Rostad körsbärssallad

27.5.2017
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Rostad körsbärssallad

Rostade rubinröda körsbär och dito lufttorkad skinka är kronan på en somrig sallad.

Ingredienser

4 portioner
1 1 l körsbär
2 1 msk balsamvinäger
3 1 msk olja
4 1 msk socker
5 1 kvist rosmarin eller 2 tsk torkad vara
6 1 tsk torkad timjan
7 1 tsk salt
8 0,25 tsk (1/4 tsk) grovmalen svartpeppar
9 1 paket (150 g) lufttorkad skinka
10 2 påsar frisésallat
11 1 fänkål
12 1 rödlök
13 1 kruka basilika
Körsbärsvinägrett
1 5 rostade körsbär
2 0,5 dl olja
3 2 msk rödvinsvinäger
4 1 tsk honung
5 0,5 tsk salt

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 30 g 122 g
Protein 13 g 52 g
Fett 17 g 69 g
Kostfibrer 9 g 37 g
Energi kJ 1 404 5617
Energi kcal 336 1342

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Värm ugnen till 200 grader. Kärna ur körsbären. Rör ihop vätskorna, sockret och kryddorna i en bunke. Tillsätt körsbären, rör om, bre ut på en ugnsplåt. Lägg skinkskivorna utmed kanterna. Rosta 10–15 minuter i ugn.

Tillred vinägretten. Lägg de fem körsbären och oljan som samlats på plåten i en bunke. Tillsätt ättika, honung och salt, purea.

Riv sallaten, strimla fänkålen och löken i en bunke. Tillsätt körsbären och skinkan. Tillsätt vinägretten och basilika strax innan du serverar.

Text
Foto Piia Arnould
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5