Rostad broccoli- och bönsallad

6.7.2018
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Rostad broccoli- och bönsallad

Den varma salladen med smak av curry och tillsats av nötter innehåller massor av hälsosamma grönsaker.

Ingredienser

4 portioner
1 2 spetspaprikor
2 1 (ca 300 g) broccoli
3 1 påse (250 g) buskbönor
4 2 dl jordnötter
5 2 msk rybsolja
6 2 tsk currypulver
7 0,5 tsk salt
8 1 påse (100 g) babyspenat
9 1 citron, saften

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 13 g 51 g
Protein 15 g 60 g
Fett 22 g 90 g
Kostfibrer 11 g 43 g
Energi kJ 1 318 5270
Energi kcal 315 1260

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Värm ugnen till 225 grader.

Skölj spetspaprikorna och broccolin och dela dem i munsbitar, skär broccolins skaft i tunna skivor. Fördela paprika, broccoli, bönor och nötter på en ugnsplåt. Tillsätt olja, curry och salt, rör om. Rosta grönsakerna 10 minuter i ugnen, rör ett par gånger under rostningen.

Vänd spenaten och citronsaften i den färdiga salladen. Servera salladen som en lätt huvudrätt eller som tilltugg till t.ex. kyckling.

Tips: Kom ihåg att använda broccolins knapriga skaft.

Text
Foto Panu Pälviä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5