Rostad blomkål

21.8.2015
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Rostad blomkål

Ingredienser

4 portioner
1 1 stor blomkål
2 4 vitlöksklyftor
3 1 rödlök
4 (1 röd chili)
5 2 msk olja
6 1 msk honung
7 0,5 citron, saften
8 0,5 tsk salt
9 nypa svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 12 g 46 g
Protein 5 g 20 g
Fett 8 g 31 g
Kostfibrer 6 g 26 g
Energi kJ 576 2304
Energi kcal 138 551

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Edullinen

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Stycka blomkålen i små blomställningar. Skala och halvera vitlöksklyftorna. Strimla löken, skiva chilin. Lägg ingredienserna på en långpanna. Vänd grönsakerna och oljan. Krydda med salt och peppar.

Rosta ca 15 min i 200 graders ugnsvärme, eller tills ytan har fått lite färg. Vänd i citronsaft och honung. Rosta ytterligare 5–10 minuter.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5