Romescosås

12.4.2018
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Romescosås

Laga sommarens godaste sås till grillade grönsaks- och kötträtter av söt rostad paprika, kryddor och mandel.

Ingredienser

1 3 paprikor
2 0,5 dl mandel
3 1 vitlöksklyfta
4 2 msk tomatpuré
5 2 msk vitvinsvinäger
6 1 tsk rökt paprikapulver
7 0,5 tsk salt
8 0,25 tsk (¼ tsk) svartpeppar
9 0,5 dl olivolja
10 0,5 dl vatten

Näringsinnehåll

Recept
Kolhydrater 28 g
Protein 13 g
Fett 65 g
Kostfibrer 13 g
Energi kJ 3134
Energi kcal 749

Receptinformation

Ruokalajit Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

1. Klyv paprikorna och ta ut fröna. Placera paprikorna på en plåt med skalsidan uppåt. Rosta 15–20 minuter i 250 graders ugnsvärme, eller tills ytan är rejält svedd. Lägg paprikorna i en bunke och täck bunken med plastfilm. Låt svalna 5 minuter. Avlägsna de svedda skalen.

2. Rosta mandlarna under omröring i torr het panna tills de får lite färg.

3. Lägg paprikorna, mandlarna och alla såsingredienser utom olja och vatten i en stavmixerbunke. Kör till puré. Tillsätt försiktigt olja i en tunn stråle medan du hela tiden kör med stavmixern. Tillsätt lite vatten, om såsen verkar bli alltför tjock.

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5