Rökt pulled lax

27.4.2016
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Rökt pulled lax

Rökt pulled lax är god i hot dogs, hamburgare och sallader.

Ingredienser

8 portioner
1 1,5 kg laxfilé
2 1,5 dl farinsocker
3 4 msk salt
4 1 tsk grovmalen svartpeppar
5 1 dl aprikosmarmelad
Dessutom
1 1 rökpåse

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 23 g 181 g
Protein 35 g 281 g
Fett 25 g 203 g
Kostfibrer 0 g 1 g
Energi kJ 1 920 15362
Energi kcal 459 3672

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Pääruoka-aine Kala
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Lägg laxfilén i en ugnsform med kanter. Blanda farinsocker, salt och peppar. Bre blandningen på laxen och täck formen med plastfilm. Låt fisken vila i kylskåp till nästa dag.
Hetta upp grillen. Häll vätskan ur formen och orka av fisken. Värm marmeladen ett ögonblick i mikrovågsugn. Ringla marmeladen på fisken.
Lägg filén i en rökpåse, tillslut den väl. Rök fisken på hög värme ca 15 minuter. Sänk värmen och tillred ytterligare ca 40 minuter. Ta påsen från grillen, låt den stå några minuter innan den öppnas. Dra den färdiga fisken i bitar från skinnet.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5