Rökt potatis med sill- och äppelsalsa

17.5.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Rökt potatis med sill- och äppelsalsa

Ingredienser

6 portioner
1 1 kg kokt nypotatis
2 1 msk olivolja
3 nypa salt
4 nypa grovmalen svartpeppar
Sill- och äppelsalsa
1 80 g (1 förp.) matjessillfiléer
2 1 syrligt äpple
3 en bit gurka
4 en bit grönt av en purjolök
5 1 dl crème fraîche
Dessutom
1 1 Rökpåse till grillningen

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 31 g 187 g
Protein 5 g 32 g
Fett 9 g 53 g
Kostfibrer 2 g 14 g
Energi kJ 965 5791
Energi kcal 231 1384

Obs! I beräkningen har inte medtagits: Rökpåse till grillningen

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton
Pääruoka-aine Kala
Makuja maailmalta Suomalainen
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tillred salsan. Skölj sillfilén, hacka den fint. Skala äpplet och tärna det fint. Skölj och hacka gurkan och purjolöken. Rör ingredienserna till en salsa, ställ den kallt. Lägg de kokta potatisarna i en bunke, vänd dem i olja och kryddor. Lägg potatisarna i en rökpåse, slut påsen ordentligt. Lägg påsen i rätt läge på gallret i en het grill. Sänk värmen en aning, grilla ca 15 minuter. Ta påsen från grillen, låt den stå ca 10 minuter. Öppna påsen försiktigt, servera potatisarna med sill- och äppelsalsa.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5