Rödlökskompott med lingon

24.8.2017
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Rödlökskompott med lingon

Koka ett tilltugg till ost, uppskuret, vilt och som också gör sig på julbordet.

Ingredienser

1 4 rödlökar
2 1 msk olivolja
3 7 dl (400 g) lingon
4 2 - 3 dl vatten
5 2 dl syltsocker
6 0,5 dl balsamvinäger
7 1 tsk salt
8 0,25 tsk (1/4 tsk) grovmalen svartpeppar

Näringsinnehåll

Recept
Kolhydrater 208 g
Protein 5 g
Fett 16 g
Kostfibrer 14 g
Energi kJ 4245
Energi kcal 1015

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokatyypit Säilöntä
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skala lökarna och skär dem i skivor. Fräs löken 2 minuter i olivolja. Tillsätt lingonen och 2 dl vatten. Koka 5 minuter.

Tillsätt socker, ättika, salt och peppar och koka 10 minuter på svag värme. Tillsätt lite mer vatten vid behov.

Häll den heta kompotten i en steriliserad glasburk, lägg på locket. Låt kompotten svalna i rumstemperatur; förvara den i kylen.

Servera kompotten till ost, uppskuret och rätter av vilt, får och lever.

Tips: Rengör burkarna genom att koka dem i rikligt vatten eller hålla dem 15 minuter i 100 grader i ugn. Kom ihåg att desinficera locken!

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5