Rödkindade ingefärsäpplen

9.9.2018
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Rödkindade ingefärsäpplen

Koka äpplena rödkindade i tranbärssaft med ingefära och servera dem med lime-kokosskum. Den syrliga och söta delikatessen är helt mjölkfri.

Ingredienser

6 portioner
1 4 - 6 äpplen
2 40 g (en 5 cm lång bit) ingefära
3 1 l tranbärssaft
4 1 dl socker
5 1 burk (2 dl) kokosgrädde
6 1 msk socker
7 1 msk limesaft
8 1 tsk rivet limeskal

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 47 g 282 g
Protein 2 g 9 g
Fett 8 g 45 g
Kostfibrer 3 g 18 g
Energi kJ 1 122 6733
Energi kcal 268 1609

Obs! I beräkningen har inte medtagits: (en 5 cm lång bit) ingefära

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Pääruoka-aine Hedelmät
Ruokalajit Jälkiruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  • Tillred äpplena dagen innan de ska serveras. Skala äpplena. Ta eventuellt bort kärnhuset med en urkärnare. Skala och skiva ingefäran.
  • Häll saften i en kastrull, tillsätt ingefäran och sockret. Koka ett par minuter. Tillsätt äpplena och lägg en liten tallrik på äpplena, så de säkert trycks ned i spadet. Småkoka äpplena 10 minuter, tills de är nätt och jämnt mjuka. Låt äpplena svalna i spadet tills de är rumsvarma, kyl dem sedan 8–12 timmar i kylskåp. Kokosgrädden ska också vara kylskåpskall.
  • Öppna den kylda burken kokosgrädde, häll av vattnet. Lägg den vita kokospastan i burken i en bunke. Tillsätt sockret, vispa blandningen till mjukt skum. Smaksätt med limesaft och rivet limeskal.
  • Lägg äpplena på tallrik, häll lite spad på tallrikarna och servera med kokosgrädden.
Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5