Rödkålssallad

24.11.2016
6 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Rödkålssallad

En fräsch sallad är gott till kötträtter.

Ingredienser

6 portioner
1 300 g rödkål
2 100 g grönkål
3 1 äpple
4 1 rödlök
5 3 msk hackad persilja
6 1 dl valnötter
Limesås med honung
1 1 limefrukt, saften
2 2 msk olivolja
3 2 tsk honung
4 nypa salt
5 nypa grovmalen svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 8 g 51 g
Protein 3 g 19 g
Fett 11 g 68 g
Kostfibrer 4 g 24 g
Energi kJ 620 3723
Energi kcal 148 890

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Riv rödkålen. Lossa grönkålens blad från stjälkarna. förväll bladen ett ögonblick. Skölj med kallt vatten och låt dem rinna av. Blanda till såsen i en bunke. Tvätta och strimla äpplet, tillsätt i såsen. Skölj och skala persimonen. Hacka persiljan. Rosta och hacka nötterna. Blanda alla ingredienserna i en bunke.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5