Rödbetstårta

26.9.2016
9 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Rödbetstårta

Rödbetstårtan är en variant av morotstårta. Rödbetan ger tårtan härlig färg och god smak.

Ingredienser

12 portioner
1 300 g rödbetor
2 200 g margarin eller smör
3 4 ägg
4 2 dl socker
5 1 dl farinsocker
6 5 dl vetemjöl
7 2 tsk bakpulver
8 0,5 tsk salt
9 2 tsk kanel
10 1 tsk ingefära
11 0,5 tsk kardemumma
12 75 g valnötter eller mandel
Glasyr
1 200 g naturell färskost
2 50 g mjukt margarin eller smör
3 1,5 dl florsocker
4 1 - 2 msk citronsaft
5 25 g valnötter

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 50 g 604 g
Protein 7 g 88 g
Fett 30 g 357 g
Kostfibrer 3 g 36 g
Energi kJ 2 088 25058
Energi kcal 499 5989

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Smörj och bröa en springform (diameter 22 cm). Täck bottnen med bakplåtspapper. Koka rödbetorna oskalade, skala dem och riv dem fint. Smält fettet. Hacka nötterna. Vispa äggen och sockret till skum. Blanda de torra ingredienserna sinsemellan och rör dem i degen med fettet och nötterna. Häll i formen. Grädda i ugn på nedre falsen, ca 50 minuter i 175 grader. Vispa till glasyren med elvisp. Låt tårtbottnen svalna. Glasera tårtan och garnera den med nötter.
 

Obs! Gör en dubbel sats glasyr, om du också vill använda den som fyllning.

 

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5