Rödbetssoppa

24.11.2016
3 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Rödbetssoppa

Avnjut soppan som lunch eller förrätt.

Ingredienser

4 portioner
1 800 g rödbetor
2 1 lök
3 2 äpplen
4 200 g palsternacka
5 2 msk olja
6 1 l vatten
7 2 grönsaksbuljongtärningar
8 1,5 msk rödvinsvinäger
9 nypa salt
10 nypa grovmalen svartpeppar
På ytan
1 1 burk (140 g) mjuk getost
2 0,5 dl pinjenötter
3 2 msk hackad persilja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 28 g 112 g
Protein 11 g 43 g
Fett 20 g 82 g
Kostfibrer 10 g 42 g
Energi kJ 1 443 5771
Energi kcal 345 1379

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Sokeriton, Kasvis
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Edullinen

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skala grönsakerna. Stycka rödbetorna och hacka löken. Fräs löken i olja i en kastrull. Tillsätt grönsakerna, fräs dem ett ögonblick. Tillsätt vattnet, tärningarna och vinägern. Koka ca 30 minuter på svag värme under lock eller tills rödbetorna är mjuka. Purea soppan. Servera soppan med mjukrörd getost, rostade pinjenötter och hackad persilja.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5