Rödbetslax

24.11.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Rödbetslax

Servera smetana med pepparrot till laxen.

Ingredienser

8 portioner
1 400 g laxfilé
2 1 msk grovt havssalt
3 färsk dill
Kryddlag
1 2 rödbetor
2 4 dl vatten
3 1,5 dl vitvinsvinäger
4 1 dl socker
5 1 msk salt
6 1 tsk hela kryddpepparkorn
7 1 tsk senapsfrö
8 1 lagerblad
Pepparrotssmetana
1 2 burkar smetana
2 2,5 msk pepparrotskräm

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 12 g 97 g
Protein 10 g 77 g
Fett 8 g 67 g
Kostfibrer 0 g 4 g
Energi kJ 695 5557
Energi kcal 166 1328

Obs! I beräkningen har inte medtagits: lagerblad

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokatyypit Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Strö salt på fisken och låt den vila i kylskåp över natten. Skala rödbetorna och skär dem i tunna skivor. Koka upp kryddlagen i en kastrull, tillsätt rödbetsskivorna. Koka 8-10 minuter, tills rödbetorna är färdiga men inte för mjuka. Kyl spadet. Torka av laxfilén och avlägsna skinnet. Tärna filén och varva laxbitar och rödbetsskivor i en bunke. Häll kall ättikslag över och täck med plastfilm. Låt rätten ta smak 1–2 dygn. Servera smetana med pepparrot till laxen.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5