Rödbetslåda

21.8.2014
3 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Rödbetslåda

Ingredienser

6 portioner
1 500 g rödbetor
2 2,5 dl krossade korngryn
3 1 l vatten
4 1 tsk salt
5 2 lökar
6 2 dl smetana
7 1 dl mjölk
8 3 ägg
9 1 msk sirap
10 1 tsk salt
11 3 tsk mejram
12 0,5 tsk peppar
På ytan
1 ströbröd eller sesamfrö
2 smör

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 33 g 198 g
Protein 9 g 52 g
Fett 18 g 107 g
Kostfibrer 5 g 31 g
Energi kJ 1 376 8255
Energi kcal 329 1973

Obs! I beräkningen har inte medtagits: ströbröd eller sesamfrö, smör

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Koka korngrynen i vatten smaksatt med salt. Riv rödbetorna. Hacka lökarna och fräs dem mjuka i smör eller olja. Rör grynen, de rivna rödbetorna och lökarna sinsemellan. Häll blandningen i en ugnsform. Vispa äggen helt lätt, tillsätt mjölk och smetana. Krydda med salt, peppar och mejram. Häll blandningen i formen. Strö ströbröd eller frön på ytan, toppa med några klickar smör. Stek en dryg timme i 175 graders ugnsvärme.

Text
Foto Laura Riihelä
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5